​​​​​​​Vakman in Rietdekken

Waarom is vakmanschap zo belangrijk voor mij?

Een vaktechnisch goed gelegd rieten dak, is een duurzaam rieten dak.
Dit heeft tot gevolg dat het een lange levensduur heeft, langer mooi blijft, en waar u langer van kan genieten. Een bos riet op het dak knopen kan iedereen, maar een goéd dak leggen, vraagt om op-en-top vakmanschap, en echt vakmanschap komt met de jaren.

Wat is voor mij nu

eigenlijk echt góéd rietdekken?

Voor mij is dat met toewijding en aandacht je vak uitoefenenDe juiste bos op de juiste plaats selecteren, bijv: een mooie en stevige bos uit zoeken voor op de hoeken en een stevige stormsteek er op te zetten. Op de uiterste hoeken van het dak en wolfseind zelfs twee stormsteken zetten, waardoor er geen stormschade kan ontstaan. Vakmanschap en kwaliteit worden pas gezien op de lange duur. Als een dak er na een lange tijd nog mooi en goed uitziet, is dat zoals het hoort.

Als je een oud rieten dak moet afbreken zie je nog dat vroeger de daken werden gebonden met wilgentenen. Tijdens het afbreken zie je goed dat er tijdens de aanleg aandacht is geschonken aan vakmanschap. Vakmanschap betreft werk met een bepaalde moeilijkheidsgraad, waar een gedegen kennisbasis en jarenlange werkervaring voor nodig is. Gebrek aan vakmanschap is de grootste ergernis die er bestaat. Rietdekkers hebben wél de verantwoordelijkheid om met kwalitatief goed eerste soort dekriet, en de benodigde vakkennis en vakmanschap een duurzaam rieten dak te leggen. Dit is van essentieel belang voor de potentiele levensduur van een rieten dak.

Vakmanschap is intelligentie

Een echte vakman voert zijn werk uit op basis van vakmanschap én kennis van de theorie. Je moet op theoretisch niveau goed weten hoe een dak in elkaar zit en hoe het zich gedraagt. Rietdekken moet je goed kunnen maar ook goed snappen. De vakkennis die je op de vakopleiding en op het werk heb opgedaan is daarom enorm belangrijk. Persoonlijk werk ik bij veel verschillende bedrijven, om overal nét dat beetje extra te leren. Je ziet dingen in de praktijk die niet op de vakopleiding worden geleerd. Het ambacht beheersen is het vak goed bijhouden en de kennis goed opslaan.

excellent vakmanschap

door een allround rietdekker

Nieuwbouw

Sloopwerk/renovatie

isolering/beplating

‘Wij gaan voor de hoogste kwalteit, alleen het beste riet mag op het dak’

luxueuze,
exclusieve
uitstraling

en hoge esthetische waarde